Γεώργιος Τσούλος

Γεώργιος Τσούλος [IEEE SM’02] (gtsoulos@uop.gr): Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας & Ανάπτυξης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1992, και πήρε το διδακτορικό του στις ασύρματες επικοινωνίες από το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας, το 1997.
Από το 1994 ως το 1999 ήταν επιστημονικός συνεργάτης και κατόπιν HEFCE Research Fellow στο Πανεπιστήμιο του Bristol, όπου δούλεψε σε Ευρωπαϊκά συνεργατικά ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή των έξυπνων κεραιών και των συστημάτων ΜΙΜΟ για ασύρματες επικοινωνίες. Ως το 2002 ήταν με το τμήμα Ασυρμάτων Επικοινωνιών του PA Consulting Group, στο Cambridge της Αγγλίας, όπου δούλεψε για διάφορες εταιρείες από όλο τον κόσμο στην ανάλυση και σχεδίαση προχωρημένων συστημάτων ασυρμάτων επικοινωνιών.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2003 ως προσκεκλημένος επιστήμονας από το εξωτερικό, στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα ENTER του ΕΠΙΣΕΥ, ΕΜΠ. Συνέχισε την ερευνητική συνεργασία του με το ΕΜΠ και το εργαστήριο Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών σε διάφορα έργα όπως το ΠΕΝΕΔ 2003 σε ΜΙΜΟ ασύρματα συστήματα, ως το 2009. Είναι επίσης ΣΕΠ στο Ανοικτό Πανεπίστημιο από το 2004 στη θεματική ενότητα Βασικά Ζητήματα Δικτύων ΗΥ.
Από το 2005 βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου τώρα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, εργαστήριο ασυρμάτων και κινητών επικοινωνιών (http://wmclab.uop.gr). Είναι διευθυντής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα 'Προχωρημένα Συστήματα και Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών'. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στα συστήματα ασυρμάτων και κινητών επικοινιών, στις έξυπνες κεραίες και στα συστήματα ΜΙΜΟ-ΜΑΜΙ, στην διάδοση ΗΜ κυμάτων και στη σχεδίαση ραδιοδικτύων.