Μαρία Σεϊμένη

Η Μαρία Α. Σεϊμένη αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή Η.Μ.Μ.Υ. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) το 2007. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε Avionics & Systems Engineering στο τμήμα Αεροναυπηγικής του Πολυτεχνείου του Τορίνο (PoliTo) της Ιταλίας το 2009. Παράλληλα, εργαζόταν στην Alenia Aeronautica S.p.a στο τμήμα της Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας (EMC/EMI Engineering) αναλαμβάνοντας σχετικές δραστηριότητες. Το 2016 απέκτησε το διδακτορικό της από το τμήμα Η.Μ.Μ.Υ. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (E.M.Π.) στις ασύρματες επικοινωνίες.
Είναι μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του COST Action IC1407 [Advanced characterisation and classification of radiated emissions in densely integrated technologies-ACCREDIT], συμμετέχει στο EMC Experts Group της Airbus EADS (UK), ενώ είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) από το 2009. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ευφυών Eπικοινωνιών και Δικτύων Ευρείας Ζώνης του Ε.Μ.Π. και τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Twente (UT). Έχει λάβει μέρος σε προγραμμάτα του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA), προγράμματα Αεροδιαστημικής και σε Διεθνή/Εθνικά ερευνητικά προγράμματα.
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη φασματική πρόσβαση πολυχρηστικών συστημάτων, στην συνέργεια ετερογενών ασύρματων δικτύων, στις τεχνικές EMC και Η/Μ θωράκισης ηλεκτρονικών (αερο)διαστήματος, καθώς και στην σχεδίαση/έλεγχο πολύπλοκων μικροκυματικών διατάξεων. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.